Tegenstanders van de #DontJudgeChallenge starten #BeautyInAllChallenge

Tegenstanders van de #DontJudgeChallenge starten #BeautyInAllChallenge

De hashtag #DontJudgeChallenge is de afgelopen maand veelvuldig voorbijgekomen op onder andere Instagram, Twitter en Vine. Maar helaas niet helemaal naar de intentie van deze social media campagne. Met de foto’s die met de bijbehorende hashtag werden gepost, werd eerder laten zien dat er wel degelijk wordt geoordeeld.

De #DontJudgeChallenge

De #DontJudgeChallenge was bedoeld als een campagne met het doel dat men zich niet zou schamen voor zijn of haar lichaam, en er anderen niet voor zou beoordelen. Dit liep echter anders.

Het idee van de challenge is om foto’s of filmpjes te plaatsen met getekende uiterlijke kenmerken die niet als mooi beschouwd worden. Daarna wordt de tekening weggeveegd en ziet men hoe mooi mensen ‘onder dit uiterlijk’ kunnen zijn.

In de war? Je bent niet de enige! De campagne geeft zo namelijk een heel negatief beeld van uiterlijke kenmerken als acne, doorlopende wenkbrauwen, brillen, etc. Terwijl dit allemaal kenmerken zijn waar je a) weinig aan kunt doen en b) helemaal niet onzeker zou moeten zijn. De #DontJudgeChallenge zou deze onzekerheid echter eerder versterken dan weghalen.

 

#BeautyInAllChallenge

Tegenstanders van #DontJudgeChallenge begonnen binnen enkele dagen een nieuwe campagne: de #BeautyInAllChallenge waarmee mensen worden uitgedaagd om te laten zien dat iedereen mooi is zoals hij of zij is. Een veel beter inititief moet ik zeggen, en dat levert ook een stuk mooiere tweets op!

 

 

[Bron: Time.com]

[Bron afbeelding: Twitter]

Wat vind jij van de #DontJudgeChallenge?

 

Lees ook:Social Media Campagne van Carlsberg: Win een biertje met je selfie
Lees ook:Twitter legt vanaf nu hashtags uit
Lees ook:Social Media campagne van Center Parcs: #centerparcslol
Lees ook:Van trending jurk naar trending broekpak: #Trijntje en het #ESF15
Lees ook:Top 5 van gevaarlijke social media challenges #filmpje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.