Zo organiseer je een winactie op Instagram

zo-organiseer-je-een-winactie-op-instagram

Met winacties genereer je ‘likes’ en ‘volgers’, dat weten we allemaal. Veel blogs organiseren dan al winacties op hun site en bijvoorbeeld via facebook of twitter. Ook op Instagram is het eenvoudig om een winactie op te zetten. Enkele tips!

Heb je een Instagram account, maar kun je wel wat meer volgers of naamsbekendheid gebruiken, organiseer dan eens een winactie. Het levert vaak niet alleen meer volgers op, maar het zorgt er ook voor dat je huidige volgers meer betrokken blijven (engagement). Een winactie op Instagram hoeft niet moeilijk in elkaar te zitten. Een aantal voorbeelden:

Vraag om een regram

Vraag je volgers om een foto te ‘regrammen’, oftewel om de betreffende post opnieuw te plaatsen op hun eigen Instagram account. Je volgers zullen dit niet zomaar doen, dus je moet ze belonen. Bijvoorbeeld met een korting of gratis product. Let wel dat je hier een bepaalde periode aanhangt totdat de winnaars bekend gemaakt worden, en een originele hashtag en mention naar jouw account, zodat je de regrams makkelijk kunt terugvinden.

Laat je volgers taggen

Nog eenvoudiger is om je volgers te vragen een persoon te taggen in een post. Bijvoorbeeld ‘Tag een persoon die jij deze prijs gunt’ of ‘Tag iemand met wie jij deze prijs wil winnen’, je kunt er van alles van maken. Deze stap is laagdrempeliger dan een ‘regram’, omdat je volgers alleen maar een reactie hoeven te plaatsen. Dit is dan ook een goede manier voor de wat kleinere winacties, voor grotere prijzen mogen je volgers best wat meer moeite doen!

Een prijs voor de beste reactie

Gat het je niet zo zeer om meer volgers, maar vooral om engagement, dan kun je ook simpelweg vragen om een reactie. Bijvoorbeeld door een vraag te stellen (vraag je volgers om hun mening over een product) of een spelletje te spelen, zoals ‘raad het plaatje’. De beste reactie wint een leuke prijs!

Beloof een actie via een ander medium

Heb je juist meer volgers nodig op twitter of facebook, of wil je meer inschrijvingen genereren voor je nieuwsbrief? Beloof dan een winactie in de komende dagen of week op die plek en nodig via Instagram uit om ook dat medium te gaan volgen. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een plaatje of video van de te winnen prijs en een verwijzing naar het betreffende medium/ de nieuwsbrief. Maar je kunt het ook mysterieus houden en een spannende tekst plaatsen in de trant van ‘Deze week vallen er weer leuke prijzen te winnen via de nieuwsbrief. Schrijf je snel in!’, etc.

Heb jij ook een idee voor een winactie op Instagram? Laat het weten in een reactie hieronder!

Lees ook:4 tips voor meer interactie op je facebookpagina
Lees ook:Fake Facebook pagina van Albert Heijn troggelt consumenten hun geld af
Lees ook:Eindelijk! Instagram maakt het mogelijk om van account te wisselen
Lees ook:Deze 4 merken doen het super op Instagram
Lees ook:Picattoo: Maak (nep) tattoos van je Instagram foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.