Categorie: "Youtube"

Waarom je steeds meer video’s van bedrijven op social media ziet en waarom jij hetzelfde zou moeten doen

Waarom je steeds meer video's van bedrijven op social media ziet en waarom jij hetzelfde zou moeten doen

72% van de bedrijven zegt een hogere conversie te hebben sinds zij gebruik maken van videomarketing. Een goede reden om ook eens te gaan kijken naar de mogelijkheden van het maken van video’s en het delen ervan op je website en social media. Hieronder nog een aantal goede redenen en ondersteunende cijfertjes.

Ouderen kiezen voor Twitter, jongeren voor Instagram #Onderzoek

Ouderen kiezen voor Twitter, jongeren voor Instagram

Het is je vast niet ontgaan: het jaarlijkse Nationale Social Media onderzoek van Newcom is weer gepubliceerd. Daaruit blijkt dat Twitter en Facebook nog steeds erg populair zijn in Nederland, maar vooral onder ouderen. De Nederlandse jongeren maken steeds minder gebruik van deze platformen en kiezen liever voor social media die gericht zijn op fotocontent, zoals Instagram.

Zo eenvoudig legt een pedofiel contact met jouw kind via Social Media

Zo eenvoudig legt een pedofiel contact met jouw kind via Social Media

Hoe eenvoudig is het voor een pedofiel om in contact te komen met een kind via Social Media? Behoorlijk eenvoudig! In deze video zie je hoe Coby Persin een nep-profiel aanmaakt op facebook om kinderen te ‘lokken’. Uiteraard niet om ze te verleiden, maar om ze iets duidelijk te maken. Het is schokkend hoe gemakkelijk dat gaat!

Youtube als zoekmachine #Infographic

Youtube als zoekmachine #Infographic

Google kennen we allemaal, en gebruiken we ook allemaal. Daarnaast zijn er nog enkele kleinere zoekmachines sie we gebruiken om informatie te vinden. Maar ook Youtube wordt steeds vaker als zoekmachine gebruikt. Met meer dan 3 miljard zoekopdrachten per maand! Meer weten over Youtube als zoekmachine? Bekijk de infographic!

Top 5 van gevaarlijke social media challenges #filmpje

top-5-van-gevaarlijke-social-media-challenges-filmpje

Het afgelopen jaar waren ze regelmatig in het nieuws: de social media challenges. Deze kunnen leuk zijn, motiverend werken en zelfs een goed doel ondersteunen. Maar er zijn ook Social Media challenge die een stuk gevaarlijker zijn dan je zou denken. In dit filmpje zie je de top 5 van de meest gevaarlijke challenges op social media. 

Social Media, What’s it all about? #Filmpje

Filmpje: Social Media, What's it all about?

Laatst kwam ik dit (engelstalige) filmpje tegen uit 2008, waarin wordt uitgelegd wat Social Media nou eigenlijk is en wat we ervan kunnen verwachten. De eerste zin: “I’m sure you’ve heard the buzz: Social Media is the next big thing. What’s it all about?” Erg grappig om anno 2015 naar te kijken!