Zo eenvoudig legt een pedofiel contact met jouw kind via Social Media

Hoe eenvoudig is het voor een pedofiel om in contact te komen met een kind via Social Media? Behoorlijk eenvoudig! In deze video zie je hoe Coby Persin een nep-profiel aanmaakt op facebook om kinderen te ‘lokken’. Uiteraard niet om ze te verleiden, maar om ze iets duidelijk te maken. Het is schokkend hoe gemakkelijk dat gaat!

Steeds vaker hoor je hoe criminele gebruiken maken van social media. Ook pedofielen en kinderlokkers. In de video hieronder zie je hoe makkelijk kinderen toezeggen om af te spreken met iemand die ze niet kennen. Ze hebben er vertrouwen in dat de persoon op het nep-profiel ook echt is wie hij of zij is.

De ouders van de tieners met wie contact is gelegd worden ook betrokken, zodat ook zij zijn gewaarschuwd. Want het is natuurlijk mede aan de ouders om hun kinderen juist voor te lichten. Veel ouders geloven in eerste instantie niet dat hun kind er in zou trappen. Maar helaas, de video laat anders zien.

Heb je tieners in huis? Laat ze dan deze video zien en maak goede afspraken met ze voor wat betreft internet en Social Media. Je ziet hoe makkelijk het kan gaan…

Lees ook:Nieuw: Facebook Scrapbook voor jonge ouders
Lees ook:Social Media campagne van Center Parcs: #centerparcslol
Lees ook:Waarom je steeds meer video’s van bedrijven op social media ziet en waarom jij hetzelfde zou moeten doen
Lees ook:6 Tips bij het aanmaken van een profiel op Linkedin
Lees ook:Zo gebruik je twitter om je blog te promoten #filmpje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.