Categorie: "Facebook"

Social Media als digitale schandpaal – Een schande?

Social Media als digitale schandpaal - Een schande?

“Onze normen over privacy zijn zo verlaagd, dat niemand zich er nog druk over maakt.” Dat zegt voorzitter van de stichting Media-Ombudsman Jan van Groesen vandaag in het AD, naar aanleiding van de beelden die het Bredase restaurant Bouvigne Paradijs op Facebook plaatste van vier gasten die niet hadden afgerekend. Het gebeurt steeds vaker dat gedupeerden sociale media gebruiken om daders op te sporen. “Het is eigenlijk een schande,” aldus van Groesen.

Fake Facebook pagina van Albert Heijn troggelt consumenten hun geld af

Fake Facebook pagina van albert Heijn troggelt consumenten hun geld af

De Facebookpagina van Albert Heijn is helemaal nagemaakt door internetcriminelen die consumenten willen misleiden om geld aan hen te verdien. Ook zien we steeds meer fake winacties op Facebook en Instagram. Er wordt aangegeven dat je een hoog bedrag kunt winnen, maar in plaats daarvan komt het je juist duur te staan.

Ouderen kiezen voor Twitter, jongeren voor Instagram #Onderzoek

Ouderen kiezen voor Twitter, jongeren voor Instagram

Het is je vast niet ontgaan: het jaarlijkse Nationale Social Media onderzoek van Newcom is weer gepubliceerd. Daaruit blijkt dat Twitter en Facebook nog steeds erg populair zijn in Nederland, maar vooral onder ouderen. De Nederlandse jongeren maken steeds minder gebruik van deze platformen en kiezen liever voor social media die gericht zijn op fotocontent, zoals Instagram.