Categorie: "Sociale netwerken"

Twitter: 125.000 aan terrorisme gerelateerde accounts opgedoekt

Twitter: 125.000 aan terrorisme gerelateerde accounts opgedoekt

In een tweet van @Policy, het beleidsteam van Twitter, werd bekend gemaakt dat sinds midden 2015 al 125.000 accounts zijn opgeheven, die gerelateerd waren aan terrorisme. Het gaat om accounts van waaruit bedreigingen werden geuit en accounts waar terrorisme op werd gepromoot. Het is de eerste keer dat Twitter iets bekend maakt over haar strijd tegen het terrorisme.

Social Media als digitale schandpaal – Een schande?

Social Media als digitale schandpaal - Een schande?

“Onze normen over privacy zijn zo verlaagd, dat niemand zich er nog druk over maakt.” Dat zegt voorzitter van de stichting Media-Ombudsman Jan van Groesen vandaag in het AD, naar aanleiding van de beelden die het Bredase restaurant Bouvigne Paradijs op Facebook plaatste van vier gasten die niet hadden afgerekend. Het gebeurt steeds vaker dat gedupeerden sociale media gebruiken om daders op te sporen. “Het is eigenlijk een schande,” aldus van Groesen.

Twitter: “Aantal gebruikers neemt niet af”

Twitter: "Aantal gebruikers neemt niet af"

Naar aanleiding van het jaarlijkse Nationale Social Media onderzoek van Newcom kon je deze week lezen dat het Social media gebruik inNederland toeneemt. Een aantal van deze media zouden echter aflopen in het aantal gebruikers, waaronder Twitter. Tenminste, dat wees het onderzoek uit. De organisatie zelf spreekt dit echter tegen.