6 Tips bij het aanmaken van een profiel op Linkedin

6 Tips bij het aanmaken van een profiel op Linkedin

Ben je op zoek naar een baan? Weet dan dat het tegenwoordig gebruikelijk is voor je potentiële nieuwe werkgever, om je naam in te typen op Google. Linkedin is een van de links die bovenaan zal staan, dus zorg ervoor dat je een goed en compleet profiel hebt. Hier enkele tips voor het aanmaken van een profiel op het grootste zakelijke sociale netwerk.

Linkedin is heel behulpzaam bij het aanmaken van een nieuw profiel. Bij veel velden staat aangegeven waarom het handig of nodig is om deze in te vullen en ook wanneer je eenmaal je profiel heb aangemaakt, zal het Netwerk je tips blijven geven, via de nieuwsbrief bijvoorbeeld, maar ook wanneer je ingelogd bent op Linkedin.

Tips voor het aanmaken van een Linkedin profiel

Maar voor het zover is eerst een aantal tips voor je, wanneer je je aan gaat melden bij Linkedin:

  1. Bij het aanmaken van een account krijg je meteen de mogelijkheid om al je e-mailcontacten toe te voegen als connectie. Het is echter aan te raden die pas later te doen, wanneer je profiel volledig ingevuld is. De kans is namelijk niet groot dan men na jouw uitnodiging om te kijken, nog eens uit zichzelf terugkomen om je profiel te bekijken. Vergelijk het maar met een CV, dit laat je ook niet aan een potentiële werkgever, collega of klant zien als het nog niet af is.
  2. Gebruik de profiel-wizzard om je profiel aan te maken en laat Linkedin je adviseren welke mogelijkheden het meest belangrijk zijn om in te vullen en waarom.
  3. Meld zowel je persoonlijke als je zakelijke e-mailadressen aan (dit doe je bij ‘Privacy & Settings’). Dit is niet alleen handig wanneer het je op de een of andere manier niet meer zou lukken om in te loggen, maar ook omdat mensen je dan op verschillende manieren kunnen vinden.
  4. Wees eerlijk in je profiel en zorg dat je opvalt met je eigen taalgebruik, foto’s, links, videopresentatie, etc.
  5. Vul ook het gedeelte in over vrijwilligerswerk: je ervaring en je interesses op dit gebied. Het is altijd goed om te laten zien dat je je in wilt zetten voor de maatschappij en bovendien geef je hiermee aan extra werk aan te kunnen pakken.
  6. Ik kan je ook zeker aanraden om niet alleen op de pc in te loggen, maar ook de zeer gebruiksvriendelijke app op je mobiele telefoon en/of tablet te downloaden.

Heb jij ook een tip voor wie een profiel wil aanmaken op Linkedin? Laat het weten in een reactie hieronder!

Lees ook:De belangrijkste Social Media voor jouw bedrijf
Lees ook:Social Media in vakantietijd: do’s & don’ts
Lees ook:LinkedIn introduceert nieuwe ‘job search app’
Lees ook:Waarom zou je adverteren via Social Media?
Lees ook:Plan je tweets met Bufferapp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.