Youtube: miljard kijkers, geen winst

Youtube draaide in 2014 een omzet van zo’n 4 miljard dollar (3,5 miljard euro), die daarmee met een derde steeg (van 3 naar 4 miljard dollars). Maar het online videokanaal levert Google toch nog geen winst op, melden de Wall Street Journal en Nu.nl.

Te hoge kosten

Hoe dat dan kan? Gewoon een kwestie van hoge kosten, wat ook bij een miljardenorganisatie een issue is. Het aanbieden van video’s brengt volgens Google hoge kosten met zich mee en dan met name het creeren van exclusieve Youtube video’s.

Plannen voor Youtube

Nu moeten er natuurlijk stappen worden ondernomen om Youtube wel winstgevens te maken voor Google. Voor adverteerders is Youtube een steeds platform, maar dat is niet genoeg. Google overweegt nu onder meer om de gebruikersgegevens van Google in te zetten voor advertenties, zodat deze meer doelgroepgericht en persoonlijk kunnen worden ingezet.

Volgens de anonieme bronnen van de Wall Street Journal vindt Google het vooral een probleem dat bezoekers vaak eenmalig via externe sites en social media, binnen komen. “Het bedrijf hoopt zelf dat Youtube in de toekomst een soort alternatieve televisie wordt waar veel gebruikers regelmatig naartoe surfen om verschillende ‘kanalen’ te bekijken”, aldus Nu.nl. “Een van de oplossingen die Google voor dit probleem ziet is om meer video’s automatisch te laten afspelen.”

Concurrentie van youtube

Ondertussen probeert Youtube te voorkomen dat zijn sterren overstappen naar andere platformen, zoals Vimeo en het onlangs gelanceerde Vessel.

Kijk jij vaak naar Youtube?

Lees ook:Twitter gaat meer met livestreaming doen
Lees ook:Youtube als zoekmachine #Infographic
Lees ook:Mijlpaal voor Whatsapp: 1 miljard gebruikers
Lees ook:Twitter betaalde miljoenen aan contanten voor startups
Lees ook:Wat doe jij met Google plus?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.