Mijlpaal voor Whatsapp: 1 miljard gebruikers

Vannacht werd bekend gemaakt door mede-oprichter Jan Koum dat Whatsapp wereldwijd 1 miljard gebruikers heeft. Daarmee is Whatsapp de meest populaire berichtendienst ter wereld.

Whatsapp van 2009 tot nu

Whatsapp werd opgericht in 2009. De app waarmee je berichten kunt versturen naar iedereen die de app ook heeft, was het eerst beschikbaar voor de iPhone (november 2009), maar werd al gauw ook beschikbaar voor Blackberry, Symbian en Android. Whatsapp was in deze tijd een unieke dienst die gebruikt kon worden om te chatten via je telefoon en vanaf het begin door velen ook werd gebruikt als vervanging van het sms-en, waarvoor je nog moest betalen.

In 2014 werd Whatsapp overgenomen door Facebook, voor circa 19 miljard euro. De berichtendienst telde toen nog 450 miljoen gebruikers. In in kleine twee jaar is dat al opgelopen tot 1 miljard gebruikers over de hele wereld. Met recht een mijlpaal!

Whatsapp gebruik in Nederland en wereldwijd

Marktonderzoeker Newcom concludeerde pas nog in haar jaarlijkse social media onderzoek dat Whatsapp het belangrijkste sociale platform in Nederland gaat worden in 2016. De dienst heeft 9,8 miljoen Nederlandse gebruikers en wordt op de voet gevolgd door Facebook Messenger, in Nederland maar ook wereldwijd. Dagelijks worden er over de hele wereld ongeveer 42 miljard Whatsapp berichten verstuurd.

[Bron: Nu.nl]

Lees ook:Pinterest is 11 miljard dollar waard
Lees ook:Het Super Bowl feestje op Social Media
Lees ook:Ouderen kiezen voor Twitter, jongeren voor Instagram #Onderzoek
Lees ook:Facebook speelt in op sportfans met nieuwe feature
Lees ook:Gebruik sociale netwerken flink toegenomen in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.