Steeds vaker arrestaties na Social Media posts

steeds-vaker-arrestaties-na-social-media-posts

Social media heeft voordelen en nadelen voor de maatschappij. Zo weten we allemaal dat het voor oplichters en pedofielen makkelijker wordt gemaakt om een ‘prooi’ te zoeken. Maar gelukkig zijn er ook verhalen die laten zien dat social media kunnen helpen bij het strijden tegen criminelen. Zo komt het ook steeds vaker voor dat er mensen worden opgepakt naar aanleiding van social media posts.

Arrestatie na aanval in video posts

Gisteren zijn er bijvoorbeeld 6 jongeren opgepakt op de Bahama’s naar aanleiding van video’s waarin 2 mannen en een vrouwen werden aangevallen. De video’s waren op meerdere social media sites geplaatst. Bekijk hieronder het nieuwsitem over dit onderwerp:

Begin dit jaar werden er overigens ook in Nederland enkele mensen aangehouden naar aanleiding van een social media post. Verdachten werden voor de rechter gedaagd naar aanleiding van het plaatsen van racistische reacties op facebook.

Onderdeel van de maatschappij

Het is een feit: social media zijn een onderdeel van de maatschappij. En gelukkig zijn politie en justitie daar ook van op de hoogte. Deze media worden bovendien gebruikt om criminelen op te sporen, en om mensen te waarschuwen voor criminele activiteiten in de omgeving. Ben jij iets tegengekomen wat niet door de beugel kan? Meld het dan bij de politie. Criminaliteit op social media is immers net zo echt als wanneer het ‘live’ in je buurt gebeurt.

Lees ook:Heeft jouw buurt al een buurtwhatsappgroep?
Lees ook:De wetenschap van social media posts #infographic
Lees ook:Fake Facebook pagina van Albert Heijn troggelt consumenten hun geld af
Lees ook:Nieuw notificatiesysteem voor facebook
Lees ook:Geld verdienen met videocontent op facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.