Categorie: "Twitter"

Twitter: 125.000 aan terrorisme gerelateerde accounts opgedoekt

Twitter: 125.000 aan terrorisme gerelateerde accounts opgedoekt

In een tweet van @Policy, het beleidsteam van Twitter, werd bekend gemaakt dat sinds midden 2015 al 125.000 accounts zijn opgeheven, die gerelateerd waren aan terrorisme. Het gaat om accounts van waaruit bedreigingen werden geuit en accounts waar terrorisme op werd gepromoot. Het is de eerste keer dat Twitter iets bekend maakt over haar strijd tegen het terrorisme.

Twitter: “Aantal gebruikers neemt niet af”

Twitter: "Aantal gebruikers neemt niet af"

Naar aanleiding van het jaarlijkse Nationale Social Media onderzoek van Newcom kon je deze week lezen dat het Social media gebruik inNederland toeneemt. Een aantal van deze media zouden echter aflopen in het aantal gebruikers, waaronder Twitter. Tenminste, dat wees het onderzoek uit. De organisatie zelf spreekt dit echter tegen.

Ouderen kiezen voor Twitter, jongeren voor Instagram #Onderzoek

Ouderen kiezen voor Twitter, jongeren voor Instagram

Het is je vast niet ontgaan: het jaarlijkse Nationale Social Media onderzoek van Newcom is weer gepubliceerd. Daaruit blijkt dat Twitter en Facebook nog steeds erg populair zijn in Nederland, maar vooral onder ouderen. De Nederlandse jongeren maken steeds minder gebruik van deze platformen en kiezen liever voor social media die gericht zijn op fotocontent, zoals Instagram.

Technische problemen Twitter opgelost

Technische problemen Twitter opgelost

Na meer dan 3 uur technische problemen met Twitter, is het sociale netwerk weer bereikbaar. Dat bleek nog geen half uur na het schrijven van mijn vorige bericht. Of het probleem wereldwijd is opgelost en wat de reden was dat Twitter er vanmorgen uit lag, is nog niet bekend. Maar er kan wel weer getwitterd worden! :)