Twitter: “Aantal gebruikers neemt niet af”

Naar aanleiding van het jaarlijkse Nationale Social Media onderzoek van Newcom kon je deze week lezen dat het Social media gebruik inNederland toeneemt. Een aantal van deze media zouden echter aflopen in het aantal gebruikers, waaronder Twitter. Tenminste, dat wees het onderzoek uit. De organisatie zelf spreekt dit echter tegen.

Stabiele situatie

Eerder liet Twitter ook al aan Marketingfacts weten dat zij het niet eens waren met de uitslagen van het onderzoek van Newcom, zo kon je ook lezen in de blogpost over het onderzoek afgelopen maandag. Nu meldt ook Dutchcowboys dat zij hebben gesproken met een werknemer van Twitter. Marc de Vries, Country Manager Twitter Benelux vertelde hen dat er bij Twitter sprake is van een stabiele situatie.

Significant hoger

“We mogen helaas geen officieel aantal gebruikers per land communiceren maar feit is wel dat dit significant hoger ligt dan de cijfers van Newcom”, aldus de Vries in het artikel van Dutch Cowboys. Overigens wordt wel bevestigd dat er een verschuiving is van een jongere naar iets oudere doelgroep.

[Bron: Dutchcowboys]

Lees ook:Ouderen kiezen voor Twitter, jongeren voor Instagram #Onderzoek
Lees ook:Hoe staat het met de webcare in Nederland? #Infographic
Lees ook:Instagram #nofilter geen succes
Lees ook:Mijlpaal voor Whatsapp: 1 miljard gebruikers
Lees ook:Hartjes in plaats van sterretjes. Wat vind jij ervan? #hartjesgate #twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.