Categorie: "Google Plus"

Ouderen kiezen voor Twitter, jongeren voor Instagram #Onderzoek

Ouderen kiezen voor Twitter, jongeren voor Instagram

Het is je vast niet ontgaan: het jaarlijkse Nationale Social Media onderzoek van Newcom is weer gepubliceerd. Daaruit blijkt dat Twitter en Facebook nog steeds erg populair zijn in Nederland, maar vooral onder ouderen. De Nederlandse jongeren maken steeds minder gebruik van deze platformen en kiezen liever voor social media die gericht zijn op fotocontent, zoals Instagram.

Social media sneltoesten #infographic

Social media sneltoetsen infographic

Wist je dat je door ALT + 2 in te toesten op facebook, je naar je profielpagina gaat? En dat je door de L in te toetsten een post kunt liken? En wist je dat je in Google+ kunt zoeken door enkel te klikken op /? Of een twitterbericht kunt retweeten door de T in te toetsen? Deze en meer social media sneltoesten voor je toetsenbord vind je in onderstaande infographic!

Wat doe jij met Google plus?

Wat doe jij met Google plusAls Community Manager en social media fan mak ik gebruik van aardig wat sociale netwerken. Echter Google+ schiet er vaak bij in bij mij. Hoe dat komt weet ik niet precies. Misschien omdat het veel weg heeft van facebook en ik geen zin heb om alles dubbel te doen. En daarbij zijn er ook niet veel mensen die ik ken die er gebruik van maken. Toch vind ik het jammer en krijg ik af en toe ineens zin om er ‘meer’ mee te doen. Kan jij mij overhalen?

Google en Facebook helpen vermisten zoeken na aardbeving Nepal

Google en Facebook helpen vermisten zoeken na aardbeving Nepal

Afgelopen zaterdag heeft een zware aardbeving in Nepal aan vele mensen uit zeker vijf verschillende landen het leven gekost. Het officiële dodental stond donderdagochtend op 5.500, maar dat aantal zal vermoedelijk in de komende dagen oplopen. Bovendien zijn er duizenden gewonden (meer dan 7.000) en is de schade enorm. Ook zijn er nog steeds mensen vermist. Google en Facebook hebben na de zware natuurramp meteen hun hulp aangeboden om te zoeken naar de vermiste personen.

Dit zijn de juiste formaten voor je Social Media afbeeldingen

Dit zijn de juiste formaten voor je social media afbeeldingen
Hoe groot moet je profielfoto zijn voor facebook, Twitter of Google Plus? En hoe zit het met de omslagfoto’s? Ik heb alles voor je op een rijtje gezet in een handig overzichtje van de juiste formaten van alle afbeeldingen. Niet alleen voor je profiel- en omslagfoto’s dus, maar ook voor de afbeeldingen die je wilt delen op je pagina’s.