Fake Facebook pagina van Albert Heijn troggelt consumenten hun geld af

Fake Facebook pagina van albert Heijn troggelt consumenten hun geld af

De Facebookpagina van Albert Heijn is helemaal nagemaakt door internetcriminelen die consumenten willen misleiden om geld aan hen te verdien. Ook zien we steeds meer fake winacties op Facebook en Instagram. Er wordt aangegeven dat je een hoog bedrag kunt winnen, maar in plaats daarvan komt het je juist duur te staan.

Van fake e-mails naar fake profielen

Misschien heb jij al eens een fake-mail ontvangen met een waardebon-winactie van de supermarkt, Nike, de Efteling of een ander leuk merk. Deze e-mails worden al sinds vorig jaar verstuurd en veel mensen zijn inmiddels al op de hoogte van de misleidende acties. “Tijd voor iets nieuws” moeten de criminelen achter de acties hebben gedacht. En dus zijn ze overgegaan op social media.

Fake winacties op Facebook en Instagram

De misleidende winacties verschenen nu ook op Facebook en Instagram. Op facebook is zelfs een hele pagina van Albert Heijn nagemaakt. Hier zijn posts geplaatst als ‘GRATIS cadeaukaart van €500 voor Albert Heijn!’.

~ Een voorbeeld van een fake facebook post, waarbij het merk Albert heijn wordt misbruikt ~

~ Een voorbeeld van een fake facebook post, waarbij het merk Albert heijn wordt misbruikt ~

Wanneer je je gegevens invult, loop je het risico het slachtoffer te worden van phishing of aan het lijntje gehouden te worden bij een duur 0909-nummer, zo laat emerce weten. Afgelopen maandag werd er in een uitzending van TROS Radar aandacht besteed aan de vorm van internetcriminaliteit. Bekijk hier het filmpje van de uitzending.

Meer dan 25 merken misbruikt

Albert Heijn is slechts 1 van de merken die worden misbruikt. In totaal zijn er meer dan 25 merken de dupe van de acties, waaronder Jumbo, Volkswagen, De Efteling, Nike, IKEA, Apple en Leen Bakker. Voor de hele lijst van merken en bedrijven, kun je het artikel op emerce raadplegen

Ben jij weleens slachtoffer geweest van dit soort acties? Deel je ervaring hieronder!

Lees ook:Ter inspiratie: De leukste Valentijnsdag inhakers van de afgelopen jaren
Lees ook:Instagram is het populairst onder merken
Lees ook:Laat je inspireren door de YOU community!
Lees ook:Zo organiseer je een winactie op Instagram
Lees ook:Zo zit een goede Instagram advertentie eruit #Infographic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.