Instagram is het populairst onder merken

Als merk moet je natuurlijk aanwezig zijn op social media. En er is genoeg keuze uit sociale platforms. Het meest populair onder merken is Instagram, blijkt uit onderzoek Social Platforms 2015 van L2 Think Thank. Op de voet volgen Twitter, Facebook en Snapchat.

Hoge betrokkenheid op social media

Waar het een paar jaar geleden nog duidelijk was dat veel merken nog niet goed wisten wat ze met social media moesten doen (er werden veel accounts aangemaakt, maar nog niet regelmatig gepost), zien we nu dat de betrokkenheid van merken op social media erg hoog is. Veel merken posten dagelijks en reageren ook snel op commentaar van volgers.

Top 4 Social Media voor merken

De Top 4 van Social Media die onder merken populair zijn bestaat uit (1) Instagram, (2) Twitter, (3) Facebook en (4) Snapchat. In de afbeelding hieronder zie je hoeveel procent van de merken die zich op deze sociale platformen bevinden ook dagelijks een bericht post. Opvallend hieraan is dat Facebook steeds minder populair is en dat Snapchat, een relatief nieuw netwerk, snel aan populariteit toeneemt.

Ook het komende jaar blijft Instagram populair als marketingtool. Uit onderzoek van RBC Capital Markets en Advertising Age blijkt dat 72 % van de marketeers in de Verenigde staten van plan is marketingbudget te rochten op Instagram in 2016. Ook zijn merken geinteresseerd in Pinterest. Hiermee zien we dat de contentmarketingpijlen steeds meer gericht worden op visuele content.
[Bron: EMERCE]

Lees ook:Ouderen kiezen voor Twitter, jongeren voor Instagram #Onderzoek
Lees ook:Wordt Facebook ingehaald door Linkedin?
Lees ook:Queen of Snapchat Katie May (34) overleden
Lees ook:Instagram #nofilter geen succes
Lees ook:Gebruik sociale netwerken flink toegenomen in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.