Heb jij al minder likes op je Facebook pagina?

Heb jij al minder likes op je facebook pagina?

De komende week kan het gaan gebeuren dat het aantal likes op je facebook pagina’s (licht) zal dalen. Dat komt doordat het aantal likes op een andere manier zal worden berekend door facebook. Op mijn eigen pagina’s heb ik er nog niets van gemerkt, en jij?

Likes van inactieve accounts tellen niet meer

Gedeactiveerde Facebook-accounts, en Facebook-accounts van mensen die zijn overleden worden vanaf nu niet meer bij het aantal likes van de Facebook-pagina in kwestie opgeteld. Dit kan dus voor een kleine dip in het aantal likes zorgen.

Wat mij betreft is het logisch dat likes van inactieve accounts niet worden meegerekend. Zo logisch zelfs, dat ik er vanuit ging dat dit al niet gebeurde, totdat ik dit nieuws las van facebook.

Beter inzicht in populariteit

Facebook wijst haar gebruikers erop dat de likes die je verliest na de update, al weinig bijdroegen aan de betreffende pagina. De accounts waarmee deze likes werden gedaan werden immers al niet meer gebruikt.
Voor de ‘like-geile’ facebookpagina eigenaren wat minder leuk nieuws natuurlijk, maar over het algemeen positief. Vooral voor merken en bedrijven, die hierdoor meer inzicht krijgen in hun populariteit.

Heb jij iets gemerkt van deze facebook update?

Lees ook:Twitter: 125.000 aan terrorisme gerelateerde accounts opgedoekt
Lees ook:Islamitische Staat bedreigt Twitter medewerkers
Lees ook:Eindelijk! Instagram maakt het mogelijk om van account te wisselen
Lees ook:Instagram is het populairst onder merken
Lees ook:Facebook waarschuwt gebruikers bij overheidshack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.