Plan je tweets met Bufferapp

Plan je tweets met Bufferapp

Merk je dat er dagen zijn dat je het twitteren even vergeet? Plan je tweets dan in met Bufferapp. Zo raak je nooit in de vergetelheid! Je kunt zelf kiezen hoe laat en hoe vaak je tweets verschijnen en natuurlijk wat je erin zet. Zo kun je gewoon door blijven werken of juist lekker een weekendje weg, zonder je druk te maken of je nog wel in beeld bent.

Wat is Bufferapp?

Bufferapp is een tool waarmee je berichten kunt inplannen voor twitter, facebook en Linkedin. Zelf gebruik ik het alleen voor twitter. Vooral om het feit dat je op facebookpagina’s ook gewoon direct kunt inplannen via facebook. En met Linkedin berichten doe ik eigenlijk niet zoveel.

Waarom je tweets inplannen?

Ik gebruik het niet voor berichten als ‘Goedemorgen’ of ‘Fijn weekend allemaal’, maar om links naar mijn artikelen en blogs te tweeten, zodat mijn blog en de inhoud in beeld blijft. Ik merk dat dit heel effectief is; er is een periode geweest waarin ik niet mijn artikelen regelmatig voorbij liet gaan op Social Media, en het bezoekersaantal van mijn blog was aanzienlijk lager in die periode.

Hoe werkt Bufferapp?

Bufferapp is een tool die heel simpel te gebruiken is. Je kunt de site of (gratis) smartphone app gebruiken of berichten en links in te voeren en deze op een door jou gekozen tijdstip uit laten zenden door het medium van je keuze. Je kunt ook van tevoren een tijdschema vaststellen, zodat je steeds alleen tweets hoeft in te voeren en niet meer naar de tijd hoeft te kijken. Wanneer je de app op je pc installeert, krijg je bovenin je browser een Buffer app icoontje te zien. Wanneer je hier op klikt wordt de link van de pagina waar je je op dat moment bevindt omgezet in een buffer tweet. Als je dat wilt kun je deze tweet ook nog aanpassen, bijvoorbeeld door tekst of een foto in te voegen.

Bekijk hieronder een video waarin het gebruik van Bufferapp eenvoudig wordt uitgelegd:

Bufferapp uitleg from Personato Werving en Selectie on Vimeo. ~

Gratis of betaalde versie?

Je kunt kiezen voor een gratis of betaalde versie van Bufferapp. Voor een blog is een gratis versie naar mijn mening genoeg. Je kunt dan tot 10 berichten per keer inplannen. Ik plan er 3 per dag in en neem dus elke drie dagen even een momentje om weer nieuwe tweets in te plannen. Bang dat je ook dit vergeet? Geen zorgen, je krijgt van Bufferapp een mailtje als al je ingeplande tweets zijn verstuurd!

Wanneer je social Media berichten wilt inplannen voor een bedrijf dat veel te vertellen heeft en weinig tijd, dan zou je uiteraard ook de betaalde versie kunnen overwegen.

Wat is jouw favoriete Social Media tool?

Lees ook:91 gratis tools die handig zijn voor twitter
Lees ook:Social Media in vakantietijd: do’s & don’ts
Lees ook:Hoe is het gesteld met twitter webcare in Nederland? #infographic
Lees ook:9 jaar Twitter: de 10 belangrijkste tweets
Lees ook:Geen partneralimentatie meer na bewijs van relatie op social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.