4 tips voor meer interactie op je facebookpagina

4 tips voor meer interactie op je facebookpagina

Heb je een facebookpagina, maar vindt er weinig interactie plaats? Met deze vier tips weet je zeker dat er gedeeld en gereageerd gaat worden!

1. Stel een vraag

Het is zo simpel: vraag om een reactie! Waneer je een vraag stelt in en post heb je veel kans dat er gereageerd wordt. Houd de vraag natuurlijk wel dichtbij je doelgroep. Heb je bijvoorbeeld en pagina over social media, dan kun je naar aanleidingen van het nieuws dat Linkedin facebook dit jaar in gaat halen, vragen naar welk sociale netwerk de voorkeur van je volgers (fans) uitgaat. Nog beter is om de vraag te illustreren met een afbeelding, zodat de post meer opvalt.

2. Speel een spelletje

Speel een spelletje met je volgers! Dit kan heel simpel met twee bijna identieke plaatjes met de uitdaging: zoek de verschillen. Of vraag je volgers om een raadsel op te lossen.

3. ‘Like als je het ermee eens bent’

Geef een stelling (bijvoorbeeld gerelateerd aan een actualiteit en natuurlijk interessant voor je doelgroep) en vraag je volgers de post leuk te vinden (te ‘liken’) als ze het ermee eens zijn.

4. Gebruik afbeeldingen

Het is al eerder even genoemd: afbeeldingen vallen eerder op dan tekst. Ook is al onderzocht dat ze meer gedeld worden. Wil je dat mensen doorlinken naar een blogpost op jouw site? Plaats dan d link (met een begeleidende zin) boven een relevante afbeelding.

Wat is jouw tip voor meer interactie op je facebookpagina?

Lees ook:Zo organiseer je een winactie op Instagram
Lees ook:Dit zijn de juiste formaten voor je Social Media afbeeldingen
Lees ook:Waarom zou je adverteren via Social Media?
Lees ook:De Social Media Afbeelding formaten in 2016 #Infographic
Lees ook:Hartjes in plaats van sterretjes. Wat vind jij ervan? #hartjesgate #twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.