Is Peach het nieuwe Facebook?

Ben jij al bekend met de app ‘Peach’? Volgens Metronieuws zou het wel eens kunnen dat het Facebook gaat vervangen. Ik ging de nieuwe sociale netwerk app eens van dichtbij bekijken.

Moet Facebook plaatsmaken voor het nieuwe Peach?” kopte Metronieuws gisteren. Uiteraard wilde ik meer weten en ging ik verder lezen. Peach blijkt een nieuw social netwerk te zijn, dat in Engeland al erg populair schijnt te zijn. Het zou dus heel goed kunnen zijn dat facebook plaats moet gaan maken voor Peach, suggereert Metronieuws.

Niet spectaculair

Ik heb de app natuurlijk meteen zelf gedownload, want hier wilde ik het fijne van weten. Het viel me enigzins tegen. Omdat Peach in het Metro-artikel werd vergeleken met Facebook, had ik wel iets soortgelijks verwacht. In plaats daarvan kreeg ik een heel simpele app te zien. In tegenstelling tot Facebook bestaat je profiel op Peach uit niet meer dan je naam, username en profielfoto. Verder heb je een eigen plek (vergelijkbaar met je Facebookpagina) waar je tekst en foto’s op kunt plaatsen, maar ook die ziet er niet spectaculair uit. Maar wie weet, misschien is dat simpele juist waar men tegenwoordig naar op zoek is in een sociaal netwerk.

Suggesties voor posts

Wat wel weer anders is op Peach, is dat er suggesties worden gegeven om te posten. Die varieren van ‘Een babyfoto van jezelf’ tot ‘Waar lieg je weleens over?’. Ik weet niet of mensen er nou op zitten te wachten om de wereld het antwoord te geven op die laatste vraag, maar het idee van de post-suggesties vind ik wel leuk.

Geen vervanger voor Facebook

Wie weet wat Peach allemaal nog voor ons in petto heeft de komende jaren, maar zoals het er nu uitziet is het geen serieuze concurrent voor Facebook. Dat kan natuurlijk ook komen doordat ik nog 0 vrienden heb op het nieuwe sociale netwerk, dus misschien kom ik er later nog terug op mijn conclusie

Peach downloaden

Peach is momenteel alleen te downloaden door iOS-gebruikers, maar het gerucht gaat dat er binnenkort ook een Androidversie wordt gelanceerd. Er is (nog) geen webversie van het nieuwe sociale netwerk.

Heb jij Peach al op je telefoon? Wat vind je ervan?

Lees ook:Geld verdienen met videocontent op facebook
Lees ook:Wat doe jij met Google plus?
Lees ook:Ken jij Riff, de video-app van facebook al?
Lees ook:6 Tips bij het aanmaken van een profiel op Linkedin
Lees ook:De belangrijkste Social Media voor jouw bedrijf

2 reacties op “Is Peach het nieuwe Facebook?

  1. Goedkoop Sim Only

    Er zullen nog honderden nieuwe apps komen die een serieuze concurrent zullen worden van Facebook en andere Sociale Media. Mijn voorspelling is echter dat Facebook de serieuze dreigingen zal opkopen en daarmee uitsluit.

      /  
  2. Layla (redactie)

    Bedankt voor je reactie! Ik denk dat je daar zeker wel eens gelijk in zou kunnen hebben, facebook heeft daar een goed oog voor. Dat verklaart misschien ook waarom ze Peach nog niet hebben opgekocht.. Omdat het geen echte concurrentie is ;)

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.