Waarom je steeds meer video’s van bedrijven op social media ziet en waarom jij hetzelfde zou moeten doen

72% van de bedrijven zegt een hogere conversie te hebben sinds zij gebruik maken van videomarketing. Een goede reden om ook eens te gaan kijken naar de mogelijkheden van het maken van video’s en het delen ervan op je website en social media. Hieronder nog een aantal goede redenen en ondersteunende cijfertjes.

Producten verkopen

Verkoop je producten? Maak video’s van wat je met deze producten kunt doen en hoe ze werken. Maar liefst 77% van de consumenten is overtuigd tot het kopen van een product na het zien van een video. De video kan ook een webinar zijn, aar ook een animatie, grappig filmpje, een creatieve slideshow. Laat je creativiteit de vrije loop!
Denk echter ook weer niet te makkelijk. 61% zegt de aankoop van een product uit- of af te stellen na het zien van een video met slechte productuitleg.
Ook wanneer jouw bedrijf iets anders dan producten aanbiedt kun je natuurlijk video’s maken en delen. Een goede uitleg van jouw unieke dienst, of een animatie of grappig filmpje als voorbeeld van hoe het leven beter kan met jouw dienst, bijvoorbeeld!

Brand awareness

Wat voor bedrijf je ook bent, het maken en uitzenden van video’s kunnen je behoorlijk wat naamsbekendheid opleveren. 70% van de consumenten zegt wel eens een productvideo te hebben gedeeld via social media. Wat let je nog om een video op je facebookpagina te zetten? Weet wel dat hoe hoger het entertainment-niveau is van de video, hoe groter de kans is dat deze ook daadwerkelijk gedeeld wordt. Logisch natuurlijk, als je kijkt naar de video’s die je zelf regelmatig in je timelines ziet verschijnen.

Het is dus niet voor niets dat 91% van de bedrijven extra budget wil investeren in videomarketing. Doe jij er ook aan mee?

[Bron: Socialmediatoday.com]

Lees ook:Adverteren op Instagram: leuk, simpel en effectief
Lees ook:Zo eenvoudig legt een pedofiel contact met jouw kind via Social Media
Lees ook:Geld verdienen met videocontent op facebook
Lees ook:12-jarig bestaan Facebook wordt gevierd met Vriendendag #friendsday
Lees ook:Gebruik jij social media om klachten in te dienen? Doe mee aan het Online #klachtenonderzoek 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.