Je bent pas jarig als je op facebook zit!

je-bent-pas-jarig-als-je-op-facebook-zit

Afgelopen weekend was ik jarig. Dit jaar had ik besloten voor het eerst in mijn leven geen groot feest te geven, maar er die dag lekker op uit te gaan met mijn gezin. Maar dat betekent niet dat mijn verjaardag aan mij voorbij is gegaan wat betreft felicitaties. Lang leve social media!

Meer dan 100 felicitaties op facebook

Toen ik om een uur of 9 in de ochtend mijn facebook opende op mijn verjaardag had ik al meer dan 70 felicitaties binnen gekregen. Na het lunchuur waren dit er al meer dan 100. Superleuk om te zien dat zoveel mensen mij een mooie dag toewensten! De felicitaties variëren van een simpele ‘Gefeliciteerd’ tot hele verhalen, mooie quotes, fotocompilaties en afbeeldingen waar duidelijk over na was gedacht.

Ook Linkedin deed mee

Ik ben al wat jaartjes lid van facebook en vind het elk jaar weer leuk om alle felicitaties te lezen. Nieuw dit jaar was dat ik ook via Linkedin werd gefeliciteerd. Niet alleen door collega’s, maar ook door andere mensen in mijn zakelijke netwerk. En ook daar werd ik blij van, ik vind het geweldig om te zien dat mensen zo slim gebruik maken van dit netwerk. De profielen van de mensen die ik niet regelmatig spreek heb ik toch weer even bekeken. Zo zie je maar dat je met een simpel woordje als ‘gefeliciteerd’ op de juiste dag weer even onder de aandacht komt in je netwerk.

Meer jarig met social media?

Natuurlijk weet ik ook wel dat ik geen social media nodig heb om me meer jarig te voelen. Maar leuk is het wel! En natuurlijk zijn niet al mijn ‘facebook-vrienden’ ook de vrienden die ik in het echte leven om me heen heb, maar ik kan van geluk spreken dat het grootste deel wel bestaat uit mensen die mij een warm hart toedragen, en ik hen ook. En het is fijn om daar op zo’n dag even aan herinnerd te worden.

Andersom vind ik het zelf ook weer handig dat je via facebook verjaardagsnotificaties krijgt, voorheen vergat ik nog wel eens een verjaardag en dankzij het digitale tijdperk heb ik daar een stuk minder last van!

Voel jij je meer jarig door social media?

Lees ook:12-jarig bestaan Facebook wordt gevierd met Vriendendag #friendsday
Lees ook:Alles is anders sinds Social Media
Lees ook:Is Peach het nieuwe Facebook?
Lees ook:Technische problemen Twitter opgelost
Lees ook:Wat doe jij met Google plus?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.