Twitter grijpt in tegen gestolen grap

Een freelance schrijfster die een grapje had gedeeld op twitter, kon het niet hebben dat iemand anders er met dit grapje vandoor ging. Ze schakelde het social netwerk in om de strijd aan te gaan, en met succes!

Intellectueel eigendom

Als iemand een leuke grap maakt op social media, waarom zou je deze grap dan niet stelen en zelf met de eer strijken? Dit gebeurt dan ook regelmatig. Schrijfster Olga Lexell (@runolgarun op twitter) is het daar niet mee eens. Zij maakte een grapje op twitter, die ze vervolgens in tweets van anderen terug zag komen. Ze besloot twitter in te schakelen om hier wat tegen te doen. In een andere tweet legt ze uit waarom: als freelance schrijfster probeert ze vaker grapjes uit om te kijken of ze aanslaan, ze verdient dan ook haar geld met dit soort grapjes. “Mijn grappen zijn mijn intellectuele eigendom”, zegt ze.

Copyright schending

Van iedere tweet ligt er copyright bij de schrijver ervan. De klacht van de schrijfster werd dan ook serieus genomen; twitter heeft de ‘gestolen’ berichten verwijderd. Er is een andere tweet voor in de plaats gezet, waarin wordt uitgelegd dat het bericht vanwege schending van copyrights is verwijderd.

Lexell kan in elk geval met zekerheid dat haar grap dit keer aansloeg!

[Bron: Metro]

Lees ook:Wat doe jij met Google plus?
Lees ook:Je dik voelen op facebook kan niet meer
Lees ook:Twitter: 125.000 aan terrorisme gerelateerde accounts opgedoekt
Lees ook:Twitter legt vanaf nu hashtags uit
Lees ook:9 jaar Twitter: de 10 belangrijkste tweets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.