Google en Facebook helpen vermisten zoeken na aardbeving Nepal

Afgelopen zaterdag heeft een zware aardbeving in Nepal aan vele mensen uit zeker vijf verschillende landen het leven gekost. Het officiële dodental stond donderdagochtend op 5.500, maar dat aantal zal vermoedelijk in de komende dagen oplopen. Bovendien zijn er duizenden gewonden (meer dan 7.000) en is de schade enorm. Ook zijn er nog steeds mensen vermist. Google en Facebook hebben na de zware natuurramp meteen hun hulp aangeboden om te zoeken naar de vermiste personen.

De sociale netwerken bieden hun hulp aan door toegang te verschaffen tot technieken die moeten helpen om mensen te vinden en veilig te houden.

Google geeft toegang tot database vermiste personen

Google geeft toegang tot zijn ‘Person Finder’. Dit is een soort database voor vermisten, en is beschikbaar in Engels en het Nepalees. Zowel mensen die op zoek zijn naar personen, als mensen die informatie hebben over slachtoffers van de aardbeving kunnen gebruik maken van de database.

Veiligheidscheck van Facebook

“Facebook heeft op zijn beurt een soort veilgheidscheck ingeschakeld, waarmee mensen in het getroffen gebied aan hun vrienden en familie kunnen laten weten of ze ongedeerd zijn”laat Nu.nl afgelopen zondag weten.

Hiermee wordt iedereen die zich volgens zijn of haar profiel in het getroffen gebied bevindt, benaderd met de vraag informatie te geven over zijn of haar situatie. Die ‘veiligheidsstatus’ wordt vervolgens in het nieuwsoverzicht van vrienden weergegeven.

[Bron: Nu.nl]

Lees ook:Vergelijk je politieke voorkeur met die van je facebook vrienden
Lees ook:Youtube: miljard kijkers, geen winst
Lees ook:Hangouts en Foto’s worden gescheiden van Google+
Lees ook:Laat je inspireren door de YOU community!
Lees ook:Social Media in vakantietijd: do’s & don’ts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.