Nieuw: Facebook Scrapbook voor jonge ouders

Veel ouders doen het: zichzelf taggen in foto’s waar hun kinderen op staan. De kids hebben immers nog geen facebook. Vaak resulteert dit in profielpagina’s waar de betreffende vader of moeder zelf bijna niet meer te zien is. De Product Manager van Facebook, die zelf net vader is geworden, zag dit ook steeds vaker gebeuren en kwam op het idee om een nieuwe functie te ontwikkelen.

Teveel kinderfoto’s op facebook?

Ik krijg regelmatig te horen hoe vervelend mensen het vinden dat hun hele tijdlijn vol staat met kinderfoto’s. Totdat ze zelf ouder worden, dan mag het meestal allemaal wel. als moeder vind ik het ook leuk om af en toe een foto te posten van mijn zoon als hij geniet van een weekendje Center Parcs bijvoorbeeld. Of als hij trots zijn veterdiploma laat zien, ik noem maar wat. Wel probeer ik een balans te houden met wat mij nog meer interesseerd. Ik ben namelijk meer dan alleen moeder en dat wil ik ook graag delen.

Mezelf taggen in foto’s waar mijn kind op staat doe ik dan ook eigenlijk nooit. Taggen is voor foto’s waar je zelf op staat, vind ik. Maar er zijn er genoeg die het hier niet mee eens zijn en zij ‘taggen er op los’.

Nieuw: Facebook scrapbook

Voor iedere ouder die graag zijn of haar geweldige kinderen met facebookvrienden wil delen (en daar ben ik er natuurlijk ook gewoon een van) komt facebook met een nieuwe functie: facebook scrapbook. Het idee komt van de Product Manager van Facebook, die zelf net vader is geworden en regelmatig foto’s van zijn kind op facebook post.

Samen met nog andere werknemers van Facebook die kinderen hebben is hij de nieuwe functie gaan ontwikkelen. Bekijk hieronder het (Engelstalige) filmpje voor uitleg over Facebook scrapbook:

 

Voor kinderen, met toezicht van ouders

Met Facebook scrapbook kun je vanuit je eigen facebook profiel een pagina aanmaken voor je kind. Een pagina die jij als ouder beheert. Je kunt dit samen met je partner doen, maar alleen als jullie relatie ‘officieel’ op facebook is vastgelegd. Alleen jullie kunnen dan foto’s van je kind taggen en het scrapbook aanpassen, en natuurlijk zelf foto’s toevoegen. De instellingen zijn speciaal ontwikkeld voor een kindvriendelijke omgeving.

De scrapbook pagina kan apart gedeeld worden met familie en vrienden, die zo op de hoogte kunnen blijven van alle ontwikkelingen rond je kindje(s).

Binnenkort beschikbaar in de VS en later ook Nederland

De nieuwe facebook functie zal al snel beschikbaar worden in de Verenigde staten. Maar ook Nederland en andere landen zullen aan de beurt komen. Wil je op de hoogte blijven, neem dan af en toe een kijkje op jouw ‘info-pagina’ (of ‘about’, voor Engelstalige gebruikers), onder ‘Familie en relaties’. Hier zal binnenkort een uitnodiging te zien zijn voor het aanmaken van een facebook scrapbook pagina.

[Bron: Dutch Cowboys]

Ga jij gebruik maken van facebook scrapbook?

Lees ook:Update Snapchat: lachwekkende video’s met Lenses
Lees ook:Zo eenvoudig legt een pedofiel contact met jouw kind via Social Media
Lees ook:Wordt facebook het nieuwe Marktplaats?
Lees ook:Nieuw notificatiesysteem voor facebook
Lees ook:Anouk maakt zwangerschap bekend via Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.