Wordt facebook het nieuwe Marktplaats?

In de afgelopen maanden ben ik al heel wat facebookgroepen tegen gekomen waar je gebruikte spullen kunt kopen of te koop aanbieden. Of zelfs groepen waar je gratis spullen kunt vinden of aanbieden. Ook facebook zelf heeft dit blijkbaar opgemerkt en gaat nu functies toevoegen die dit zullen ondersteunen, meldt Nu.nl deze week.

Verkoopfuncties op facebook

De functie waar het om gaat is de mogelijk om individuele objecten toe te voegen met een prijs en ophaallocatie. De objecten kunnen bovendien de status ‘beschikbaar’ of ‘verkocht’ worden toegewezen door de verkoper. Het gaat hier om functies voor facebookgroepen en dus niet voor persoonlijke pagina’s.

Wordt facebook concurrent van marktplaats?

Betalen kan nog niet via facebook, maar het zit er wel in dat ook deze functie later ook zal worden toegevoegd. Daarmee lijkt het er op dat facebook toch echt serieuze concurrentie gaat worden van sites als Marktplaats.nl en Kapaza.be. Wat waarom zou je nog naar andere sites gaan, als het net zo makkelijk gaat via het sociale medium waar jij en je doelgroep zich toch al bevinden?

Wil jij ook verkopen via facebook?

De nieuwe functies worden de komende maanden wereldwijd uitgezet op facebook. Wil je je eigen Facebook-groep nu alvast aanmelden voor vroege deelname, dan kan dat via dit formulier.

Heb jij al eens iets via facebook verkocht of gekocht?

Lees ook:Update Snapchat: lachwekkende video’s met Lenses
Lees ook:Youtube: miljard kijkers, geen winst
Lees ook:Hangouts en Foto’s worden gescheiden van Google+
Lees ook:Wat doe jij met Google plus?
Lees ook:Nieuw: Facebook Scrapbook voor jonge ouders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.