Pinterest is 11 miljard dollar waard

De waarde van sociaal netwerk Pinterest is binnen een jaar met 6 miljard dollard gestegen! In een recente investeringsronde werd de waarde van Pinterest geschat op 11 miljard dollar (9,6 miljard euro), laat Nu.nl weten. Vorig jaar in mei werd voor het laatst in Pinterest geïnvesteerd. Toen werd de waarde van het bedrijf geschat op 5 miljard dollar. Het bedrijf wil 500 miljoen dollar aan investeringen binnenhalen.

Pinterest: hoe het allemaal begon

Pinterest is een sociale netwerksite waar de gebruiker afbeeldingen (eventueel met links) kan verzamelen en zo een soort ‘moodboard’ kan creeeren. 80% van de gebruikers bestaat uit vrouwen, maar ook steeds meer mannen raken geinteresseerd in het platform. De site werd in maart 2010 gelanceerd als bètaversie en kon je in eerste instantie alleen op uitnodiging lid worden van het netwerk. In augustus 2012 werd het mogelijk om gratis te registreren zonder uitnodiging.

Adverteerders zeer geïnteresseerd in Pinterest

Het bedrijf is nog maar kort geleden begonnen met geld verdienen, door de eerste advertenties te introduceren op zijn site. “Gesponsorde pins zouden volgens het bedrijf al goede resultaten opleveren”, meldt Nu.nl. “Adverteerders zijn vooral geïnteresseerd in Pinterest, omdat veel mensen afbeeldingen delen van producten die ze willen kopen. Zo kunnen zij zich richten op mensen die al een interesse hebben getoond in hun producten.”

Ben jij lid van Pinterest? Waar gebruik je dit netwerk voor?

Lees ook:Kwartaalcijfers Facebook wederom verbazingwekkend
Lees ook:Youtube: miljard kijkers, geen winst
Lees ook:Twitter betaalde miljoenen aan contanten voor startups
Lees ook:De Social Media Afbeelding formaten in 2016 #Infographic
Lees ook:Mijlpaal voor Whatsapp: 1 miljard gebruikers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.