Adverteren op Instagram: leuk, simpel en effectief

Sinds enkele maanden kun je als bedrijf adverteren op Instagram. En dat is fijn! Want Instagram is nu een van de grootste mobiele platforms wereldwijd, met wel meer dan 400 miljoen gebruikers! En dat aantal blijft, ook in Nederland nog altijd groeien. Adverteren via dit medium is dus zeker een goede manier om op een creatieve en moderne manier je doelgroep te bereiken. Laten we eens gaan kijken naar de mogelijkheden!

Waarom adverteren op Instagram?

Adverten via Instagram doe je simpelweg om je merk te promoten, maar bijvoorbeeld ook om meer bezoekers naar je site te trekken, producten te verkopen, om installaties te genereren voor je mobiele app, video views te krijgen, en natuurlijk voor meer brand awareness.

Welke advertentievormen zijn er?

Instagram geeft zelf drie verschillende advertentie formats aan: Image ads, Video Ads en Carousel Ads. Het laatste format is een soort ‘gallery’, waarbij de gebruiker kan bladeren door verschillende beelden. Handig voor bijvoorbeeld het laten zien van je nieuwe tassencollectie, of als je visueel uitleg wilt geven van hoe iets werkt. Hieronder een voorbeeld van een Carousel Ad op Instagram:

Wat heb je nodig voor een Instagram advertentie?

Instagram is een visueel medium. Je moet dus zeker wel creatief en visueel en ook origineel uit de hoek komen. Daarbij heb je een sterke Call to Action (CTA) nodig, om ervoor te zorgen dat er ook wordt doorgeklikt naar jouw site.

Een Instagram advertentie maken

Voor geïnteresseerde bedrijven heeft Instagram een speciale webpagina gecreëerd waar alles over adverteren op het sociale netwerk wordt uitgelegd. Hier kun je ook zien welke formats je het best kunt gebruiken voor jouw doel. Voor het maken van een advertentie word je doorverwezen naar facebook Power Editor, waar je zelf een add kunt opzetten. dit is vrij simpel en je kunt er zelf een beetje experimenteren om te zien wat je wilt en leuk vindt.

Naast informatie over welke vormen er zijn en hoe je zelf een advertentie kunt creëren, is er ook een aantal case studies te zien op de business site van Instagram, die erg de moeite waard zijn om naar te kijken.

Als je zelf een Instagram add hebt gemaakt, laat het mij dan hieronder weten. Ik ben erg benieuwd!

Lees ook:Zo maak je een advertentie voor Instagram #filmpje
Lees ook:Waarom zou je adverteren via Social Media?
Lees ook:Zo zit een goede Instagram advertentie eruit #Infographic
Lees ook:Waarom je steeds meer video’s van bedrijven op social media ziet en waarom jij hetzelfde zou moeten doen
Lees ook:Geld verdienen met videocontent op facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.