Instagram #nofilter geen succes

Al een aantal jaartjes is Instagram dé app om foto’s en (later ook) video’s te bewerken en uit te wisselen. Dat bewerken doe je met een van de 27 filters. Maar sinds kort is het ook populair om foto’s zonder filter te plaatsen met de bijbehorende hastag #nofilter. Onderzoek wijst echter uit dat foto’s zonder filter minder likes opleveren.

Onderzoek naar meest populaire Instagram foto’s

Yahoo Labs en Georgia Tech zochten onder meer uit welke filters en andere foto instellingen van Instagram de meeste likes en opmerkingen opleveren. Dit onderzoek vond plaats op basis van interviews met Instagram en Flickr gebruikers, evenals een analyse van maar liefst 7,6 miljoen foto’s, die op Instagram en Flickr zijn geplaatst.

Populair op Instagram

Uit het onderzoek is onder meer gebleken dat de meest populaire Instagram foto’s een hoog contrast, hoge belichting en een warme gloed hebben. Deze foto’s kregen de meeste likes en reacties.

Foto’s met een filter met een wat oudere gloed krijgen minder reacties, maar wel meer views. Als er een heldere filter wordt gebruikt, krijgen foto’s daarentegen juist meer reacties en likes, maar minder views.

#nofilter geen succes

Zo langzamerhand komt men erachter dat een foto niet altijd mooier wordt met een filter. Foto’s zonder filter worden dan ook steeds vaker geplaatst op Instagram. Hier wordt vaak ook de hashtag #nofilter bij gezet. Volgens het onderzoek van Yahoo Labs en Georgia Tech leveren deze foto’s echter wel de minste reacties en likes op. Maar is dat een reden om toch weer vaker een filter toe te voegen aan je foto’s?

[Bron: DutchCowboys]

Ga jij op Instagram voor mooie foto’s of veel reacties?

Lees ook:New York Fashion Week #NYFW: miljarden social media-berichten
Lees ook:Heb jij al minder likes op je Facebook pagina?
Lees ook:Niet alleen nog maar vierkante foto’s met Instagram
Lees ook:Wordt Facebook ingehaald door Linkedin?
Lees ook:Instagram is het populairst onder merken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.